Wie is Maren?

Psycholoog, energetisch coach, HypnoBirthing practitioner

Wie is Maren?

Dit is een vraag die mij al van jongs af aan heeft bezig gehouden. Mijn interesse voor psychologie en gedrag heeft ervoor gezorgd dat ik hierin de nodige kennis heb opgedaan. Eerst een studie organisatiepsychologie met specialisatie coaching, een opleiding tot hsp (hooggevoeligheid) begeleider, energetisch coach, een cursus onbeperkt ontspannen voor jongeren met inzicht in nondualiteit, opleiding tot holistisch kinderyoga docente, opleiding tot therapeutisch kinderyoga docente, zwangerschapsyoga docente en de HypnoBirthing practitioner opleiding.

Je kunt ook meer lezen over mijn ervaring bij de geboorte van mijn zoontje.

Mijn zwangerschap

Toen ik zwanger wilde worden hoorde ik zoveel nare verhalen over bevallen en ik dacht ‘als het zo moet zijn, dan hoeft het voor mij niet’. Ik ging op zoek naar manieren om op een kalme manier, met vertrouwen in mezelf en mijn kindje, op een ontspannen manier te bevallen.

Ik raakte bekend met HypnoBirthing waarin je leert jezelf in een diepe ontspannen staat van zijn te brengen. Ik deed meditaties om contact met mezelf te maken, mijn lichaam en mijn kindje. Ook vond ik het fijn zwangerschapsyoga te doen om zowel mentaal/emotioneel als fysiek soepel te blijven. Ik heb mijn overtuigingen onderzocht en ervaren welke niet meer bij mij paste en deze losgelaten, zodat mijn vertrouwen toenam. Het was, van tijd tot tijd best een intense reis van loslaten en zelfontwikkeling.

Geboorte van mijn zoon

De geboorte van mijn zoon was nog mooier dan ik me voor had gesteld. Hij is thuis in bad geboren, zonder actieve begeleiding van de verloskundige. Ik had vertrouwen dat ik het kon, ik voelde me rustig en in staat om te gaan met de geboorte, hoe het ook zou lopen. Ik wist hoe ik weer terug kon keren naar mijn ontspannen staat van zijn en mijn toenmalige partner wist hoe hij mij kon ondersteunen. We waren goed voorbereid, voorzien van alle informatie en wisten de technieken voor een kalme en ondersteunende ademhaling, een diepe ontspanning van het lichaam zodat het optimaal kon functioneren.

Deze ervaring heeft mij geïnspireerd dit door te geven aan andere aanstaande ouders die de geboorte op een bewuste manier willen beleven. Ouders die, net als wij, heel goed wisten wat klopt en wat waar voelde en alleen maar even herinnert wilde worden aan dat alles mogelijk is, als jij dat gelooft, weet en daar verantwoordelijkheid voor neemt.

Ik loop graag een stukje mee op jullie pad zodat ik dit als spiegel kan zijn. Het is mijn passie jullie te laten zien dat alle wijsheid in jullie aanwezig is om de geboorte te beleven op een manier die past bij jullie, in liefde, respect en vertrouwen.

In lak’ech (Maya begroeting voor: ‘ik ben een andere jij’)

Maren