Mijn eigen ervaring

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat ik nog gevoeliger werd voor alles wat er in mijn omgeving gebeurde maar ook voor het leven dat zich in mijn lijf aan het ontwikkelen was.

Ik merkte dat het contact met mijn lichaam sterker werd en dat ik mij meer bewust werd van gevoelens, emoties en gedachten die in mij voorbijkwamen. Zwanger zijn heb ik als heel bijzonder ervaren en ook intens.

Waar ik vroeger nog wel eens weg wilde en kon vluchten voor wat ik voelde werd ik nu min of meer gedwongen om contact te blijven houden en mij ermee te verbinden. De muur die ik normaal wel een beetje hoog kon houden brokkelde langzaam af en alles kwam heftig bij mij binnen.

Ik ben erg dankbaar voor deze periode omdat het mij heeft geleerd dat alles er mag zijn, dat niets mij werkelijk kan beschadigen of pijn kan doen. Door mijn gedachten en emoties te aanschouwen als voorbijgangers zonder dat ik daar iets mee hoefde te doen heb ik geleerd dat er altijd een rust is waar ik naar terug kan keren, in mijzelf.

Ik zie een zwangerschap als een ‘spirituele’ ontwikkeling, een reis die je maakt samen met het nieuwe leven dat in jou aan het groeien is. Je kunt van alles tegenkomen op deze reis, ook dingen die je niet verwacht of niet kende van jezelf. Soms kan dat voor verwarring zorgen of kun je bepaalde (oude) angsten en onzekerheden weer ervaren.

Begeleiding

Ben je bang voor de aankomende bevalling en merk je dat je de overtuiging hebt dat dit eng en pijnlijk zal zijn? Denk je dat bevallen gepaard gaat met een nare beleving waar je even doorheen moet? Dat kan anders!

Mijn begeleiding is erop gericht op het geloof in jezelf en de kracht in jezelf weer terug te vinden. Dat kan door bewust te worden van bepaalde (belemmerende) overtuigingen of je bewust te worden van je ademhaling en (spier)spanning. Iedere vrouw kent wel momenten van spanning en zeker tijdens een zwangerschap. Ik kan je handvatten aanreiken hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je terug kunt keren naar je ontspannen staat van zijn. Op die manier kun je het gevoel van zekerheid in jezelf weer ervaren en kunnen je angsten en onzekerheden afnemen. Je hebt geen invloed op hoe de toekomst zal zijn maar wel hoe je omgaat met wat zich in jou aandient in het moment.

Mijn ervaring is dat bevallen helemaal niet naar is en lang hoeft te duren. Ik hoop meer vrouwen te kunnen inspireren in zichzelf te geloven en weer contact te leren maken met hun eigen kracht. De bevalling van mijn eerste kind was prachtig!

Ben jij zwanger en wil je hier bewust mee omgaan? Vind je het fijn als ik even met je meeloop op deze magische reis?

Bel dan of vul het antwoordformulier in voor een vrijblijvende afspraak. De begeleiding vindt online plaats of op locatie bij jou thuis.