Praktische handvatten en diepe ontspanning bij zwanger zijn

Diverse artikelen

De juiste zorgverlener

Maren 27 augustus 2019 verloskundigevroedvrouwtrouw zijn aan jezelf

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om trouw te blijven aan jezelf.

Helemaal als een zorgverlener (verloskundige/gynaecoloog etc.) een interventie voorstelt die vanuit de medische perceptie heel logisch lijkt.

Om je zeker te voelen in wat jij ervaart als waarheid is het heel belangrijk dat je vertrouwen hebt in de wijsheid van jouw lichaam.

Dat je echt voelt dat dit klopt en dat het veilig is om dit te volgen. Het betekent jezelf als deskundige beschouwen. Het betekent eigen verantwoordelijkheid nemen in de keuzes die je maakt. Het betekent écht gaan staan voor jezelf en je baby. 

Om het voor jezelf zo prettig mogelijk te maken raad ik je aan een zorgverlener te zoeken die past bij jouw manier van leven, jouw kijk op natuurlijke geboorte, misschien vanuit een holistisch perspectief. En zijn veel holistisch vroedvrouwen werkzaam die vanuit deze visie werken. Er zijn ook verloskundigen die vanuit de reguliere verloskunde werken maar wel heel bewust weten dat een natuurlijke geboorte belangrijk is voor moeder en kind. Zij weten wat erbij komt kijken en hoe zij daar als zorgverlener een bijdrage aan kunnen leveren.

Verloskundigen die snappen dat emotionele steun, bevestigen van de eigen wijsheid en het vertrouwen in het lichaam hele belangrijke waarden zijn.

Vroedvrouwen die niet alleen medische controles uitvoeren maar ook tijd maken om vragen te stellen en je op je gemak te stellen.

Op deze manier heb je ook tijdens de controles al steeds die bevestiging van vertrouwen, ontspanning en je eigen kracht als vrouw. 

Het gaat erom dat verloskundigen zelf ook vertrouwen dat iedere vrouw in staat is om op een kalme manier te baren. Want mindset is heel belangrijk.
Alles begint bij mindset, bij hoe wij collectief kijken naar geboorte.

Verandering begint bij open staan voor andere mogelijkheden, mogelijkheden die niet te leren zijn uit boeken, of tijdens een (reguliere) studie verloskunde.

Volg je hart en zoek een zorgverlener die aansluit bij jullie wensen. Je baby wordt maar één keer geboren, dat mag gevierd worden!

 

Liefs,

  Maren

De juiste zorgverlener

Deel dit artikel

Facebook WhatsApp Twitter LinkedIn

Wil je -alleen of met je partner- begeleiding tijdens je zwangerschap en/of het prille ouderschap?

Lees meer over mijn aanbod