Praktische handvatten en diepe ontspanning bij zwanger zijn

Diverse artikelen

Artikelen van Maren

Last van zwangerschapskwaaltjes?

Last van zwangerschapskwaaltjes?

Het is een van de meest bijzondere ervaringen die je kunt hebben in een mensenleven: een zwangerschap. Een zwangerschap brengt alles omhoog in je bewustzijn zodat jij kunt groeien. Het is niet zonder reden dat vrouwen juist als ze zwanger zijn veel gevoeliger worden voor alles. Het heeft een hele duidelijke reden: de ontwikkeling en groei van jou als mens samen met de baby in je buik. Het lijkt of een zwangerschap dingen versterkt en uitvergroot. De mooie dingen en ook de moeilijke dingen. Wil je ook een moment om stil te staan? Met iemand die je op een liefdevolle manier helpt om te voelen? Boek een sessie.
Lees meer >

Om hulp vragen

Om hulp vragen

Er was een tijd dat ik het heel moeilijk vond om hulp te vragen. Om mezelf toe te staan hulp te ontvangen. Om de controle los te laten, dat ik het allemaal alleen moest doen. Soms kan het heel lastig zijn om je hiervan überhaupt bewust te worden omdat er veel belemmerende overtuigingen kunnen zijn waardoor je steeds weer in een cirkel komt. Het heeft me drie keer een burn-out opgeleverd. Ik heb een hele reis gemaakt. En het was van tijd tot tijd heel intens. Pijnlijk, donker en zwaar en tegelijk licht, moeiteloos en liefdevol.Terug naar de liefde in mezelf Terug naar dit momentMet veel liefde en dankbaarheid help ik je om helder te krijgen wat is het dat je belemmert of blokkeert in echt voor jezelf te kiezen, contact te maken met de wijsheid in je en op deze manier jouw baby de beste start te geven.
Lees meer >

Een kalme geboorte

Een kalme geboorte

'Ik zou willen dat ik jou jaren geleden had ontmoet toen ik zwanger was' Dit is een zin die ik regelmatig hoor van vrouwen als ik vertel over wat ik doe. Het voelt zowel pijnlijk als mooi tegelijkertijd. Ik ben hier om je weer terug te brengen naar je eigen wijsheid, naar dat alle kracht en deskundigheid IN jezelf zit.Er komt veel kijken bij deze bewuste manier van bevallen. Het vergt eerlijkheid naar jezelf, je relatie en elkaar. Het vraagt openheid en kwetsbaarheid. Een geboorte is het ultieme JA zeggen tegen het leven. Weten maakt deskundig, geeft zelfvertrouwen zodat jij kunt ontspannen, zodat jij weet: 'ik kan dit'.
Lees meer >

Meditatie als staat van zijn

Meditatie als staat van zijn

Meditatie is niets anders dan volledig aanwezig zijn in het huidige moment. `Daar hoef je dus niets voor te doen, je bent het al. Meditatie is overal waar jij bent.
Lees meer >

Wat is jouw imprint?

Wat is jouw imprint?

We hebben allemaal van het moment van conceptie patronen meegekregen van onze ouders en zelfs voorouders. De patronen vormen een imprint en bepalen hoe wij ontwikkelen en hebben invloed op ons volwassen leven. Dit kan zich uiten in verschillende aspecten van je leven zoals hoe je met geld omgaat, eigenwaarde, behoefte aan controle, de keuzes die je maakt in je leven omtrent relaties, wonen en werk. Om te kunnen evolueren als mensheid is het belangrijk dat we aandacht en bewustzijn brengen in deze tijd in de baarmoeder en het moment van geboorte.
Lees meer >

Met welk bewustzijn brengen wij kinderen ter wereld?

Met welk bewustzijn brengen wij kinderen ter wereld?

Onze evolutie als mensheid is onlosmakelijk verbonden met het bewustzijn waarmee wij kinderen ter wereld brengen.Stel je voor dat alle baby's vanaf nu als eerste imprint in hun bewustzijn veiligheid, liefde, vertrouwen en vreugde hebben, hoe zou de wereld er dan jaren later uit zien?
Lees meer >

Tien tips als je echt een kalme geboorte wilt!

Tien tips als je echt een kalme geboorte wilt!

Een kalme geboorte, wie wil dat nou niet? En wellicht zijn er direct al gedachten die opkomen die zeggen dat het voor jou niet mogelijk is of bepaalde angsten. Heel herkenbaar want als jij dingen gaat doen waarvan je eerst dacht dat het niet mogelijk was kom je als eerste die weerstand tegen. Die weerstand is geen teken dat het inderdaad toch niet mogelijk is voor jou maar meer een onderdeel van groei. Als jij besluit dat jij een kalme geboorte wilt ervaren.
Lees meer >

Liefde voor je kind én ook voor jezelf

Liefde voor je kind én ook voor jezelf

Het is niet moeilijk om van een kleine baby te houden voor de meeste mensen. Het is als moeder vrij makkelijk om alles te willen doen voor je kind, om je kind alles te willen geven wat jij denkt dat het nodig heeft. Als er geen balans is in de aandacht voor jezelf, jouw welzijn en dat voor je kind dan voelt dat niet prettig. Je wilt graag goed voor je kind zorgen maar je voelt ook dat het je benauwd, je voelt je prikkelbaar en emotioneel. Onderzoek en bewustwording van wie jij ben en wat jij nodig hebt is nodig om in balans te zijn en helemaal jezelf te zijn.
Lees meer >

De overtuigingen die mijn leven en het moederschap onnodig zwaar maakte

De overtuigingen die mijn leven en het moederschap onnodig zwaar maakte

Merk je dat je snel uit balans bent, tegen je kinderen of je partner uitvalt, je schuldig voelt, boos, verdrietig of teleurgesteld? Ik had een aantal overtuigingen die mij heel erg belemmerde om geluk en vreugde te ervaren als moeder. Deze overtuigingen kwamen pas veel later echt in mijn bewustzijn en eerder wist ik niet dat het deze overtuigingen waren die mij het zo zwaar maakte. Los van het feit dat het ouderschap hele intense uitdagingen met zich meebrengt, hoeft het niet heel zwaar te zijn. Als je het net als ik soms als heel zwaar ervaart, is het heel belangrijk dat je beseft dat je hier geen genoegen mee hoeft te nemen. Jouw perceptie bepaalt hoe jij iets ervaart, dus onderzoek wat het is dat jij als waar beschouwt.
Lees meer >

Kwetsbaarheid en zwangerschap

Kwetsbaarheid en zwangerschap

Ik ben mijn hele leven al heel gevoelig geweest, (hsp) en toen ik zwanger was leek ik nóg gevoeliger. Ik weet nog hoeveel schaamte er eigenlijk zat op voelen. Ook omdat iedereen zegt dat je van je zwangerschap moet 'genieten'.Compassie voor jezelf en alles wat er voorbij komt of het nou storm is of zonneschijn maakt het leven prettiger. Alles gaat voorbij, als golven in de zee, eb en vloed. Laat je maar meegaan in de stroom, drijf in overgave op het water en ontspan. Je bent helemaal veilig en je bent helemaal vrij om te zijn wie je bent.
Lees meer >

Hypnobirthing en ontspanning, je natuurlijke staat van zijn

Hypnobirthing en ontspanning, je natuurlijke staat van zijn

Hypnobirthing is contact maken met je natuurlijke staat van zijn, waardoor je meer energie hebt, je meer in balans bent, je meer liefde ervaart voor jezelf en mensen om je heen. Je kunt makkelijker contact maken met je baby omdat je zelf in balans bent en je lekker voelt.
Lees meer >

Hoe je contact met je kind je kan leren (meer) van jezelf te houden

Hoe je contact met je kind je kan leren (meer) van jezelf te houden

Mezelf onvoorwaardelijk accepteren en van mezelf houden zoals ik ben. Met alle mooie eigenschappen die licht zijn en ook de schaduwkanten die ik liever niet wilde voelen. Heelheid is niets anders dan in ieder moment je realiseren dat je heel bent, dat alles aan je perfect is zoals het is. En dat je juist alleen even geloofde in de illusie dat dit niet zo is. Het is er dus altijd al, in je aanwezig.Het is prachtig als ouders hier werkelijk voor openstaan om dit te ontvangen en toe te laten hun leven te transformeren. Bij het krijgen van een kind, ontvang je niet alleen een schattige baby maar nodig je een leraar uit in je leven. Iemand die samen met jullie die reis hier op aarde gaat beleven in vreugde en liefde met alles wat er ontstaat. Het is een prachtige reis naar steeds meer van jezelf houden, jezelf worden en jezelf Zijn.
Lees meer >

Hooggevoelig (HSP) en zwanger

Hooggevoelig (HSP) en zwanger

Hoogsensitief en zwanger, uitdagingen tijdens de zwangerschap. Emoties en trauma integreren en loslaten. Trouw blijven aan jezelf en helemaal in je vrouwelijke essentie en kracht stappen. Meer liefde, zachtheid en compassie voor jezelf en anderen
Lees meer >

De kenmerken van hooggevoeligheid

De kenmerken van hooggevoeligheid

Kenmerken hooggevoeligheid
Lees meer >

Schrijf je ideale geboortescript en stem je af

Schrijf je ideale geboortescript en stem je af

Afstemmen op jouw ideale geboorte zorgt voor focus en het gevoel dat jij de touwtjes in handen hebt. Je kunt dingen tegenkomen in de buitenwereld die niet prettig voelen, alles is een reflectie van jouw eigen overtuigingen. Er is een Hawaiiaanse heling techniek (Ho’oponopono ) die je kunt gebruiken om meer zelfliefde te cultiveren zodat dit ook zichtbaar wordt in de reflecties om je heen. Herhaling is belangrijk om het te verankeren in je bewustzijn.
Lees meer >

De voordelen van een badbevalling

De voordelen van een badbevalling

Mijn zoon is thuis in bad geboren. Het is een zogenaamde 'hands-off' bevalling geweest, wat betekent dat er een verloskundige zonder actieve begeleiding bij aanwezig was. Een badbevalling heeft vele voordelen.
Lees meer >

Angst en onzekerheid tijdens de zwangerschap

Angst en onzekerheid tijdens de zwangerschap

Angsten tijdens de zwangerschap zijn normaal, laat je niet leiden door je angsten maar neem zelf het heft in handen. Wat je aandacht geeft groeit. Met liefdevolle aandacht voor jezelf leer je steeds beter omgaan met angstige gedacht die je onzeker maken. Als je OK kunt zijn met alles wat er gebeurt hoeft het geen invloed te hebben op hoe jij je voelt, dit maakt je heel krachtig!
Lees meer >

In het centrum is het stil

In het centrum is het stil

Stilte in jezelf jouw centrum, focus op ontspanning, voorbereiding op de geboorte, en een oefening om contact te maken met de stilte in jezelf.
Lees meer >

Zwangerschapsbegeleiding aan huis

Zwangerschapsbegeleiding aan huis

In Ede en omgeving is het mogelijk om zwangerschapsbegeleiding aan huis te boeken. In het gemak van je eigen huis, lekker ontspannen en praktische tips krijgen voor een complete voorbereiding op een kalme geboorte. Ook online begeleiding is mogelijk als jullie wat verder weg wonen.
Lees meer >

Jouw overtuigingen over bevallen kun jij veranderen

Jouw overtuigingen over bevallen kun jij veranderen

Je bent zwanger en er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. ‘Heb je er weleens bij stil gedaan van waaruit jij die keuzes maakt? ‘ Je hebt zelf invloed op wat je denkt, voelt of doet. Jij creëert jouw werkelijkheid! Zodra jij je er bewust van wordt door welke bril je kijkt, welke gedachten hierbij opkomen en hoe dit voelt in je lichaam kun je het dus veranderen. Kies jij vanuit angst of vertrouwen?
Lees meer >

Na de geboorte niet op een roze wolk?

Na de geboorte niet op een roze wolk?

In dit artikel bespreek ik hoe intens de beleving kan zijn als pasgeboren moeder van een baby. Dat het niet alleen maar gaat over een roze wolk en dat ik een postnatale depressie had, terwijl ik dit toen helemaal niet wist.
Lees meer >