Praktische handvatten en diepe ontspanning bij zwanger zijn

Diverse artikelen

Diverse artikelen over begeleiding bij zwangerschap

Liefde voor je kind én ook voor jezelf

Liefde voor je kind én ook voor jezelf

Het is niet moeilijk om van een kleine baby te houden voor de meeste mensen. Het is als moeder vrij makkelijk om alles te willen doen voor je kind, om je kind alles te willen geven wat jij denkt dat het nodig heeft. Als er geen balans is in de aandacht voor jezelf, jouw welzijn en dat voor je kind dan voelt dat niet prettig. Je wilt graag goed voor je kind zorgen maar je voelt ook dat het je benauwd, je voelt je prikkelbaar en emotioneel. Onderzoek en bewustwording van wie jij ben en wat jij nodig hebt is nodig om in balans te zijn en helemaal jezelf te zijn.
Lees meer >

De overtuigingen die mijn leven en het moederschap onnodig zwaar maakte

De overtuigingen die mijn leven en het moederschap onnodig zwaar maakte

Merk je dat je snel uit balans bent, tegen je kinderen of je partner uitvalt, je schuldig voelt, boos, verdrietig of teleurgesteld? Ik had een aantal overtuigingen die mij heel erg belemmerde om geluk en vreugde te ervaren als moeder. Deze overtuigingen kwamen pas veel later echt in mijn bewustzijn en eerder wist ik niet dat het deze overtuigingen waren die mij het zo zwaar maakte. Los van het feit dat het ouderschap hele intense uitdagingen met zich meebrengt, hoeft het niet heel zwaar te zijn. Als je het net als ik soms als heel zwaar ervaart, is het heel belangrijk dat je beseft dat je hier geen genoegen mee hoeft te nemen. Jouw perceptie bepaalt hoe jij iets ervaart, dus onderzoek wat het is dat jij als waar beschouwt.
Lees meer >

Kwetsbaarheid en zwangerschap

Kwetsbaarheid en zwangerschap

Ik ben mijn hele leven al heel gevoelig geweest, (hsp) en toen ik zwanger was leek ik nóg gevoeliger. Ik weet nog hoeveel schaamte er eigenlijk zat op voelen. Ook omdat iedereen zegt dat je van je zwangerschap moet 'genieten'.Compassie voor jezelf en alles wat er voorbij komt of het nou storm is of zonneschijn maakt het leven prettiger. Alles gaat voorbij, als golven in de zee, eb en vloed. Laat je maar meegaan in de stroom, drijf in overgave op het water en ontspan. Je bent helemaal veilig en je bent helemaal vrij om te zijn wie je bent.
Lees meer >

Hypnobirthing en ontspanning, je natuurlijke staat van zijn

Hypnobirthing en ontspanning, je natuurlijke staat van zijn

Hypnobirthing is contact maken met je natuurlijke staat van zijn, waardoor je meer energie hebt, je meer in balans bent, je meer liefde ervaart voor jezelf en mensen om je heen. Je kunt makkelijker contact maken met je baby omdat je zelf in balans bent en je lekker voelt.
Lees meer >

Hoe je contact met je kind je kan leren (meer) van jezelf te houden

Hoe je contact met je kind je kan leren (meer) van jezelf te houden

Mezelf onvoorwaardelijk accepteren en van mezelf houden zoals ik ben. Met alle mooie eigenschappen die licht zijn en ook de schaduwkanten die ik liever niet wilde voelen. Heelheid is niets anders dan in ieder moment je realiseren dat je heel bent, dat alles aan je perfect is zoals het is. En dat je juist alleen even geloofde in de illusie dat dit niet zo is. Het is er dus altijd al, in je aanwezig.Het is prachtig als ouders hier werkelijk voor openstaan om dit te ontvangen en toe te laten hun leven te transformeren. Bij het krijgen van een kind, ontvang je niet alleen een schattige baby maar nodig je een leraar uit in je leven. Iemand die samen met jullie die reis hier op aarde gaat beleven in vreugde en liefde met alles wat er ontstaat. Het is een prachtige reis naar steeds meer van jezelf houden, jezelf worden en jezelf Zijn.
Lees meer >