Pakket ouder relax: begeleiding en steun na de geboorte

Sessies online of bij jou thuis

Pakket ouder relax

Als zwangere is de zorg en begeleiding goed geregeld; je gaat naar de verloskundige die de medische kant nakijkt, controles, groei, echo’s. Er is tal van begeleiding beschikbaar om je voor te bereiden op de geboorte.

Tijdens de geboorte is er ook zorg en na de geboorte kraamzorg. Ná de kraamzorg kun je naar het consultatiebureau voor de controles van je kindje.

Maar wat is er voor de mama (en papa)?

Wat komt er ná die voorbereiding van de geboorte, de geboorte zelf, de kraamweek?

Vaak voelen vrouwen zich eenzaam, emotioneel uit balans en is er veel behoefte aan steun en omgang met gelijkgestemden.

Misschien voel jij je somber, schuldig, boos, benauwd of verdrietig.

Steunende omgeving

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om een steunende omgeving te hebben waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en emoties los kunt laten.

Vaak komt er door de komst van een kindje ook wat extra druk op de relatie met je partner, de gebroken nachten en het wennen aan alle veranderingen. Jullie proberen beide de combinatie van de zorgen voor jullie kind, een sociaal leven, familie, sport en werk in balans te houden. Dit is een uitdaging en soms kan je relatie daardoor onder druk staan, heb je even geen tijd of aandacht voor elkaar meer en zijn de intieme momenten schaars.

Zorg voor jezelf

In deze fase van jullie leven ben ik graag die steun, een liefdevol luisterend oor, kan ik je/jullie handvatten geven om meer balans te creëren, goed voor jezelf te zorgen en te blijven ontspannen.

Vaak door de komst van een kindje vergeet je de zorg voor jezelf en zet jij jezelf op de tweede plaats. Hoe begrijpelijk ook, dit is niet dienend voor zowel jou, je partner als jullie kindje. Het is net als het advies in het vliegtuig: ‘zet eerst je eigen zuurstofmasker op en daarna dat van je kind.’

Zelfzorg is ZO belangrijk, juist in het prille ouderschap. Gun jezelf de investering in jezelf, je eigen vreugde en ontspanning zodat het daarmee ook je hele omgeving positief beïnvloed.

Inhoud sessies

1,5 uur per sessie, bij jou thuis of online. Totaal aantal sessies in overleg.

De inhoud van de sessies kunnen we samen bepalen en kan gaan over:

 • Inzichten in overtuigingen t.a.v. ouderschap
 • Veranderen van belemmerende overtuigingen
 • Diepe ontspanning via ademhaling, lichaamsbewustzijn en visualisatie
 • Omgaan met emoties
 • Loslaten/ acceptatie van emoties voor meer balans
 • Relatie handvatten voor jou en je partner
 • Handvatten/ oefeningen om zelf diep te ontspannen en je batterij weer op te laden
 • Empowerment (vertrouwen in eigen kunnen)
 • Omgaan met gebroken nachten / (borst)voeding
 • Contact en communicatie met je baby
 • Zelfzorg 
 • Voedingsadviezen

Jouw investering in jezelf

Losse sessies zijn online mogelijk vanaf € 90 per uur.

Pakket van 3 sessies van 1,5 uur privé begeleiding aan huis en gedurende het traject begeleiding via WhatsApp, telefoon en e-mail: €650,- 

Pakket van 3 sessies online begeleiding via videobellen én begeleiding tussendoor via WhatsApp, e-mail en telefoon van 1 tot 1,5 uur privé:  €475,-