Mindset shifting bij zwanger worden en zijn, geboorte en ouderschap

Begeleiding rondom zwangerschap

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Je gaat naar een verloskundige voor de controles. Voor de fysieke kant, de groei wordt bijgehouden, je bloedwaardes, jouw gezondheid en die van je kind. Heel belangrijk.

De begeleiding die ik aanbied is complementair aan die van de zorgverlener.

De mentale kant, jouw overtuigingen, beleving van stress, emoties zijn net zo belangrijk!

Wat bied ik aan?

Onder andere:

  • Mindset / overtuigingen veranderen
  • Meer vertrouwen en ontspanning ervaren
  • Emotionele steun/ empowerment
  • Energetische begeleiding/ contact met je kind
  • Voedingsadvies en beweging

Tijdens de begeleiding van stellen tijdens de zwangerschap heb ik gemerkt hoe belangrijk deze aspecten zijn in het ervaren van een fijne, ontspannen zwangerschap. Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet en wat je ervaart. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van je eigen overtuigingen ten aanzien van bevallen. Dit bepaalt hoe je zwangerschap verloopt, hoe de geboorte verloopt en hoe je de kraamtijd en het ouderschap ervaart.

Positieve mindset en ontspanning

Een positieve mindset zorgt voor minder stress en een soepele geboorte met minder kans op complicaties, minder ongemak en meer vertrouwen.

In de baarmoeder krijgt je baby alles mee wat zich afspeelt in jouw/jullie leven. Onderzoeken uit de prenatale psychologie wijzen uit dat deze belevingen vroeg in de baarmoeder de levensovertuigingen vormen voor de rest van zijn of haar leven.

Een goede start begint al bij de conceptie.
Zo belangrijk is het dus om bewust met deze periode om te gaan. Je kunt het immers niet opnieuw doen!

Ontspanning

Als je zwanger bent gebeurt er heel veel op mentaal/emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Het is belangrijk goed en regelmatig te ontspannen. Lees meer over de voordelen van ontspanning.

Meer informatie?

Ben je zwanger en wil je alleen of samen met je partner weten wat ik specifiek voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Ontspanning oefening

Maak dagelijks tijd om te ontspannen. Gebruik eventueel onderstaande ontspanningsoefening. Herhaling geeft namelijk het beste resultaat.